«Jeg kan ha blitt høy på hodetelefoner»

Nervana sender elektriske pulser til vagusnerven.

Det finnes musikkavspillere i alle mulige former og utgaver, men denne er kanskje ekstra spesiell.

Usikker
Øreproppene «Nervana» er designet for å stimulere en hjernenerve, rettere sagt vagusnerven, og er ment for å trigge en økning i dopamin i hjernen, som igjen fører til at brukeren slapper av.

The Verges Dieter Bohn har prøvd disse, men han skriver at han «har ingen anelse om de faktisk fungerer, selv om jeg har brukt de i godt og vel en halvtime».

Annonse

«Jeg følte meg absolutt svimmel, men det var den type svimmelhet som gjør deg usikker på om det er den virkelige effekten, eller om du har glemt å spise lunsj og overbeviser deg selv om at det fungerer», skriver Bohn.

Les også: Dette er verken AR eller VR.

Elektriske pulser
Selve «Nervana»-boksen er stor og sender ut elektriske signaler i takt med musikken eller bakgrunnsstøyen i rommet gjennom et par ørepropper som er designet helt og holdent for dette formålet.

Kun venstre ørepropp sender ut det elektriske signalet etter vagusnerven som sitter på høyresiden er nærmere tilkoblet hjertet.

«Å stimulere det med elektroniske signaler fra en enhet som ikke er blitt klinisk testet, er en veldig dårlig idé», konkluderer han.

Placeboeffekt
Brukerne kan selv velge intensiteten på de elektriske impulsene og varigheten på sesjonene. «Nervana» er designet for økter på 15, 30 og 45 minutter.

Bohn sammenligner opplevelsen med å ha plassere et 9-voltsbatteri på tungen, hvis noen har tidligere erfaring med dette.

«Se for deg det samme, diskré støtet treffe øret ditt som en elektrisk Q-Tip.»

Om det fungerte eller om det i det hele tatt er sikkert, kan ikke Bohn helt svare på, men tror han ble rammet av placeboeffekten.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse