Avegant Glyph er kanskje ikke for hvermansen.

Annonse


Dette er verken VR eller AR

2016 ser definitivt ut til å være «året for virtuell virkelighet», både i VR-form, men også i AR, utvidet virkelighet.

VR, AR, Glyph
Vi har Sony, Oculus og HTC på den virtuelle siden, Microsoft på den utvidede siden også har vi Glyph. Avegant Glyph er hodesett med en skjerm, men det er verken virtuell eller utvidet virkelighet.

I stedet har det en skjerm som projiserer bilder mer eller mindre direkte til øynene dine og du kan bruke alt av enheter som har HDMI-utgang.

«Av samtlige av disse hodesettene, er Glyph det som har gjort det mulig for meg å stige inn i en annen verden lengst mulig, selv om du fortsatt kan kikke ut og se hva som foregår rundt deg», skriver The Verges Dieter Bohn som har fått testet hodesettet.

Annonse


Annerledes
For Glyph er ikke som de andre hodesettene. For å bruke Bohns ord: «Glyph er et enorm Beats-liknende hodesett der man har båndet over øynene».

Ifølge Bohn er det som å sitte foran en 50-tommers skjerm på andre siden av rommet, bortsett fra at skjermen er rett foran øynene dine.

«Å spille det spillet (Far Cry Primal journ.anm,) var en ut-av-kroppen-opplevelse uten å forlate kroppen», skriver han og innrømmer at det er litt klisjéaktig og noe man ofte hører om virtuell virkelighet.

– For dyrt og tungt
Selv om Bohn virker å være fornøyd med selve opplevelsen Primal gir med Glyph, er det ikke alt som sitter som et skudd i den første iterasjonen.

«Når man først tar på seg Glyph, merker man at det ikke er komfortabel og du kan heller ikke se noe. Du er nødt til å lære hvordan du skal stille inn de syv eller åtte bryterne for å tilpasse skjermen», skriver han og legger til at man må forvente rundt ti minutter tilpasning hver gang man kobler til en ny enhet.

«Glyph er godt, men det er altfor dyrt og tungt for meg til å anbefale det. Jeg vil vurdere et kjøp hvis neste utgave er billigere og lettere. Og når det skjer er det kanskje vanlig nok til at folk ikke vil tro at jeg er en liten raring når jeg bruker disse på et fly», er konklusjonen til The Verge.

Prisen ligger på 699 dollar, i underkant av 6000 kroner.

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse