Illustrasjonsfoto. Digital utpressing blir mer og mer utbredt.

Annonse


«Gisselvare» spres via Flash-annonser

Såkalt kidnappingsprogramvare begynner å bli mer og mer utbredt og forrige uke dukket det første tilfellet opp på OS X.

Digital utpressing
Ifølge Trend Micro har et nytt kidnappingsprogram spredt seg på populære nettsider det siste døgnet. «Angler Exploit Kit», som det heter, utnytter svakheter i Adobe Flash, Microsoft Silverlight med flere og mater ut skadevare gjennom annonsenettverk.

Malwarebytes skriver at skadevaren har rammet BBC, MSN, NFL, The New York Times, my,xfinity.com og mange flere via klikkbare bannerannonser.

De skriver også at Googles annonsenettverk skal ha blitt rammet av det omfattende angrepet. I fjor uttalte Google at de har tatt flere grep for å forhindre slike angrep i fremtiden, men mye tyder på at det fortsatt er mye som gjenstår.

Annonse


Les også: Slik fjerner du Mac-«ransomware».

Dette er «gisselvare»
Såkalt ransomware er ondsinnet programvare som «kidnapper» PC-en din, og som krever «løsepenger» for å gi seg.

De som krever disse løsepengene får det ofte til å virke som en legitim greie også. For eksempel kan man bli bedt om å betale en sum for å åpne tilgang til filer som er låst, og man kan finne på å gjøre det fordi man tror at de som krever pengene bare vil hjelpe.

FBI har tidligere uttalt at det egentlig ikke er så mye de får gjort med enheter som er blitt låst og oppfordrer ofrene til å betale løsepengene.

Les mer: FBI: – Bare betal løsepengene.

 

Kilde:
Trend Micro,
Malwarebytes
Neowin

Annonse