iCloud jobber på spreng med å øke sikkerheten i iCloud.

Annonse


Apple dobler fokuset på iCloud-kryptering

Ifølge ny informasjon fra The Wall Street Journal jobber Apple på spreng med å øke sikkerheten i skytjenesten iCloud.

Større fokus
Selskapet ønsker å gjøre det enda vanskeligere å få tilgang til brukerinformasjon som er lagret i skyen uten at det er til ulempe for brukerne.

Frem til nå har Apple lagret sikkerhetsnøklene som kan låse opp iCloud-kontoer, men de frykter nå at denne praksisen kan bli kompromittert av hackere eller at selskapet kan bli juridisk tvunget til å overlevere nøklene til myndighetene.

Les også: Så lett kan iPhone-bildene dine stjeles.

Annonse


Forskjellig syn
Tidligere denne måneden skrev vi at iPhone-skylagring på langt nær er like sikker som telefonen. Selskapet forklarte den gang til Walt Mossberg at de har forskjellig syn på sikkerhet og privatliv når det fysiske enheter som kan bli mistet og iCloud. Alt i skyen trenger å være tilgjengelig for Apple slik at det kan bli gjenopprettet.

«Når det gjelder iCloud, og selv om sikkerheten også må være sterk, forteller Apple at de må ha muligheten til å gjenopprette brukerens data ettersom det er hovedpoenget bak tjenesten. Forskjellen gjør det mulig for Apple selv å diktere responsen til en forespørsel fra myndighetene. Selskapet sier de vil utgi all relevant informasjon så lenge politimyndighetene opptrer med ordentlige, juridiske forespørsler», skrev Mossberg.

 

Kilde:
MacRumors

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse