I fremtiden kan de ikke-spillbare karakterene i Minecraft hjelpe deg.

Annonse


Snart kan du få byggehjelp i Minecraft

Minecraft har i lang tid vært en spillfavoritt blant kreative sjeler, og snart kan disse få hjelp fra AI-en.

En hjelpende AI-hånd
Til sommeren kan spillerne teste ut en helt ny type AI-program for Minecraft. Se for deg en AI i spillet som forstår hva du bygger og hjelper deg å bygge det. Eller en hjelper som finner diamanter for deg.

Disse må ikke forveksles med landsbyboerne i Minecraft-verdenen. AI-ene kan heller sammenlignes mer med en menneskestyrt spiller, men de det er nødt til å bli programmert.

Les også: – Kunstig intelligens kan utgjøre en stor risiko i fremtiden.

Annonse


Åpen kildekode
Hvem som helst kan prøve ut den nye plattformen, såfremt de har en betalversjon av Minecraft, når det slippes rundt juli-måned. Spilleren installerer programvareplattformen, kalt AIX, som kobler seg til Minecraft og gjør det mulig å kontrollere den kunstige intelligensen.

– Folk bygger utrolige konstruksjoner som gjør fantastiske ting i Minecraft, og dette gjør det mulig for eksperimentelle personer å strekke den kunstige intelligensen lenger enn den kan på nåværende tidspunkt, forteller Katja Hofmann i Microsoft til BBC.

Hun forteller at de i fremtiden kan skalere dette slik at AI-en lærer seg å samarbeide med mennesket og kan bistå dem med ulike oppgaver.

Les også: Google skal ta kunstig intelligens ut av skyen.

 

Kilder:
BBC,
Eurogamer

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse