Risikerer mange år i fengsel for lydopptak. (USA)
Risikerer mange år i fengsel for lydopptak. (USA)

Annonse


Risikerer fengsel for lydopptak

Den 38 år gamle mannen, Brian Ridley,  fra Pennsylvania i USA kan ende opp med en dom på opptil åtte år i fengsel for opptak av lydsporet på flere Hollywood filmer.

En del av en gruppe
Tilsynelatende jobber mannen for en fildelingsgruppe og ble arrestert etter at MPAA tipset en kino eier.

Etter det som blir beskrevet som en nøye etterforskning så har Ridley nå blitt siktet og påtalemyndigheten beskriver at han er en del av en større konspirasjon for å slippe opphavsbeskyttet materiale på internett.

Drive-in kino
Før filmer havner på DVD eller Blu-Ray er som regel de første kopiene som er tilgjengelig filmet med håndholdt kamera i kinosalen. Baksiden med den fremgangsmåten er at lydsporet som regel blir av veldig dårlig kvalitet.

Annonse


Ved å bruke en drive-in kino (hvor de plasseres en høyttaler i bilen) kan dette opptaket gjøres langt bedre, og senere klippes inn over andre opptak.

Vanskelig å oppdage
Generelt sett skulle man tro det var vanskelig å oppdage denne typen opptak, men i dette tilfellet hadde MPAA tydeligvis gjort hjemmeleksa si. I samarbeid med en drive-in kino utenfor Pittsburgh klarte de å spore opp en av disse.

Mannen, Brian Ridley, skal ha gjort opptak av lydsporet til «Sex Tape», «Planes: Fire and Rescue» og «The Purge» i løpet av sommeren i 2014.

Ridley ble arrestert av politiet etter at MPAA hadde kontaktet kino-eieren og bad de holde utkikk etter hans skilter og ringe politiet om han dukket opp.

Kun siktet for en film
Selv om Ridley angivelig skulle hah tatt opp lydsporet til flere filmer så er han kun siktet for kopiering av «Sex Tape».

I følge siktelsen så ble audio og video filene sendt over internett til en medsammensvoren som hadde i oppgave å synkronisere lyd og video, deretter ble de oppdaterte filene delt på internett.

Så langt er Ridley den eneste siktede i akkurat denne saken. I følge rettsdokumentene er Ridley nå løslatt i påvente av rettssaken. Om han blir funnet skyldig risikerer han en dom på 3 år for brudd på opphavsretten og fem år for konspirasjons anklagen.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse