Klarer du å se hvor dette bildet er tatt?

Annonse


Googles nye program ser hvor bildene er tatt

Det er ikke alle som har aktivert geomerking som standard på kameraene eller mobilene sine, det er også flere kameraer som ikke har denne funksjonen innebygget.

Uten geomerking
Googles nye program, kalt PlaNet, basert på nevrale nettverk finner ut hvor bildet er tatt kun ved å se på det. Ved hjelp fra 126 millioner geomerkede bilder fra nettet, har Google utviklet et rutenett der bildene plasseres geografisk.

91 millioner av bildene er brukt for å lære programmet til å finne den geografiske plasseringen kun ved hjelp fra informasjonen på bildet, for eksempel hvilken side av veien bilene kjører på eller språket på skiltene.

Bedre enn mennesker
PlaNet skal ha blitt testet med 2,3 millioner geomerkede bilder fra Flickr. Statistikken viser at PlaNet lokaliserte fire prosent av bildene ned på gatenivå, ti prosent i rett by og litt under halvparten, 48 prosent, på riktig kontinent.

Annonse


Selv om det sistnevnte tallet ikke høres så imponerende ut, er det faktisk mer enn hva vi mennesker klarer. Ifølge Google slo PlaNet et utvalg bereiste mennesker 28 av 50 runder i en test. Medianfeilen til PlaNet var på 1132 kilometer, for de bereiste var tallet på 2320 kilometer.

– Vi tror at PlaNet har en fordel fordi den helt enkelt ser utrolig mange flere steder enn et menneske rekker å besøke i løpet av sin levetid og har lært seg å se diskré signaler som selv bereiste mennesker har problemer med å skille, sier utviklingsleder, Tobias Weyland, i Google til MIT Review.

 

Kilder:
MIT Review,
IDG

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse