Project Astoria gjorde det lett å porte Android-apper til Windows 10 Mobile.

Annonse


Microsoft dropper appverktøyet for Android

I fjor viste Microsoft «Project Astoria», et verktøy som skal gjøre det såre enkelt å porte Android-apper til Windows 10 Mobile.

Lagt død
Etter flere måneder med usikkerhet, bekrefter Microsoft at prosjektet er dødt. Uttalelsen skjer i forbindelse med Windows-produsentens oppkjøp av selskapet Xamarin.

Xamarin er et selskap som ene og alene fokuserer på utvikling av flerplattformapper. Microsoft skriver i et blogginnlegg at utviklerne enkelt kan utvikle apper for flere plattformer med eksisterende C#-kode.

Satser på én bro
Et av problemene med Astoria er at det var forvirrende for utviklerne å ha to «broer». Én for Android (Astoria) og én for iOS (Islandwood), skriver Microsoft.

Annonse


«Vi har vurdert disse tilbakemeldingene og bestemt at vi ønsker å fokusere på «Windows Bridge» for iOS og gjøre det til den eneste broen for å få mobilkode over til alle Windows 10-enheter, inkludert Xbox og PC-er», skriver Microsofts Kevin Gallo.

Les også: Kjør Android-apper på Windows 10-telefoner.

Xamarin
Project Astoria var, sammen med Project Islandwood, et meget ambisiøst prosjekt fra Microsoft i et forsøk i å få flere apper over til Windows 10-plattformen.

Tidlige tester viste at det gikk overraskende greit å installere Android-apper på Windows 10 Mobile, men det var ikke alle apper det fungerte med.

Nå håper Microsoft at Xamarin skal bidra til flere kvalitetsapper til Windows 10 og Windows 10 Mobile.

Les også: Derfor blir Xbox One mye kulere snart.

 

Kilder:
Engadget,
Winbeta