AMD kommer med nytt brikkesett.
AMD kommer med nytt brikkesett.

Annonse


AMD banker NVIDIA i DirectX 12-test

DirectX 12 er en av salgsargumentene til Microsoft for Windows 10, i hvert fall når det kommer til spill.

AMD mot NVIDIA
Så langt har vi til gode å se et eneste DX12-spill på markedet, men Ashes of Singularity har vært tilgjengelig i betaversjon siden august.

ExtremeTech har sjekket ut den nyeste versjonen av spillet for å teste DirectX 12-ytelsen mellom to grafikkjemper: AMD Radeon R9 Fury X og NVIDIA GeForce GTX 980 Ti.

Les også: Dypdykk: DirectX 12 – derfor blir spill-maskinen din mye fetere i år.

Annonse


AMD overlegen
Testen er utført med de nyeste driverne og med både «asynchronous compute» (ACE) aktivert og deaktivert. Spillet er testet i 1080p- og 4K-oppløsning og i tre forskjellige moduser: Hight, Extreme og Crazy.

Med ACE deaktivert har AMD et forsprang på rundt 7–8 prosent i samtlige moduser i 1080-oppløsning. Aktiveres ACE er forskjellen større. AMD skårer 24–28 prosent høyere i disse testene.

Det samme gjentar seg når de skrur opp oppløsningen til 4K. Uten ACE er AMD 11–15 prosent bedre og aktiveres teknologien er Radeon R9 Fury X hele 31–33 prosent raskere enn GeForce GTX 980 Ti.

ACE-støtte
Etter testen var publisert ble ExtremeTech kontaktet av NVIDIA som uttaler at selv om GTX 9xx-serien har støtte for asynchronous compute, er ikke denne funksjonen aktivert i driveren.

«Ettersom Oxide (spillutvikleren journ.anm.) har lovet å selge spillet med standarder som maksimerer ytelsen, bør NVIDIA-tilhengerne se på ytelsestallene når asynchronous compute er deaktivert som representative», konkluderer ExtremeTech.

Ashes of Singularity lanseres på Steam om en måned.

 

 

Kilde:
ExtremeTech

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse