iOS 9.3 har en smart funksjon som gjør det mer behagelig å bruke iOS-enheten på kveldstid, men iOS 10, som ventes til høsten, får trolig enda flere nye funksjoner.
iOS 9.3 har en smart funksjon som gjør det mer behagelig å bruke iOS-enheten på kveldstid, men iOS 10, som ventes til høsten, får trolig enda flere nye funksjoner.

Annonse


iOS 10 kommer til høsten

Hvor blir det av Siri på desktop? Cortana har jo for lengst funnet seg hjemme i Windows 10. Nå melder 9to5mac at OS X snart får Siri, men det er ikke alt.

Første smakebit til høsten
Apple har testet Siri i OS X siden 2012, men de har ikke følt at de har hatt en klar visjon for henne på skrivebordet… før nå. Derfor er planen å lansere OS X 10.12 i høst med Siri innebygget.

Det ventes av alle Apple-eksperter at selskapet skal vise frem OS X 10.12 i beta-versjon på WWDC i juni.

Slik skal det fungere
Siri blir å finne rett ved siden av søkeknappen (Spotlight), helt oppe i høyre hjørne. Når brukeren trykker på ikonet dukker det opp en gjennomsiktig boks med svart-skjær som i sanntid viser stemmen til brukeren.

Annonse


Siri har nok innstillinger til at Apple har dedikert et eget innstillingspanel til henne. Samme sted kan man definere tastatur-snarveier for å aktivere henne uten å måtte røre musa.

Om maskinen er en iMac eller en Mac Pro, eller en bærbar som er tilkoblet strøm, vil man kunne si «hei Siri», og hun står parat.

iOS 10 kommer også i høst
Foruten stemmeassistenten ventes det at OS X 10.12, med kodenavn «Fuji», bringer med seg mindre brukergrensesnitttforbedringer, inkludert i Apples medfølgende apper. Også ytelsen skal forbedres, som den ble med fjorårets El Capitan.

Vi vet jo alle at Apple jobber med iOS 10. Ifølge 9to5mac er lanseringen satt til høsten. Apple-bloggen har flere avsløringer de skal avsløre om ikke så lenge. Veldig spennende.

 
Kilde:
9to5mac

Annonse