Cyanogen lanserer MOD-plattformen.

Annonse


Dette er nye Cyanogen MOD

Selskapet Cyanogen står bak en av de mest populære Android-modifikasjonene, CyanogenMod.

Dypere Android-utforsking
Nå har de nettopp lansert «MOD»-plattformen som skal gi utviklere enda dypere tilgang til Android enn de noen gang har hatt.

Microsoft er med fra starten av og har allerede fire apper tilgjengelige for plattformen: de har bygget Skype rett inn i ringefunksjonen, Cortana gjør det mulig å ta stemmeaktiverte selvfotoer og med OneNote kan brukeren ta notater, se kalender og nettleseren mens man snakker i telefonen, i tillegg er selskapets Hyperlapse-app på plass.

Les også: Nå vil Cyanogen bli kongen på haugen.

Stagnering
– Vi føler at OS-innovasjonen har stagnert eller stoppet opp. Apper har også stått i ro i en lang tid, uttaler Cyanogens Vikram Natarajan i forbindelse med lanseringen av «MOD».

Selv om Android er et mer åpent operativsystem enn for eksempel iOS, er det fortsatt ikke alt utviklerne har tilgang til, og det er her «MOD» kommer inn.

Les også: Neste CyanogenMod er basert på Marshmallow.

Microsoft-partner
«MOD» er tilgjengelig for alle utviklerne, men Microsoft er en av lanseringspartnerne til Cyanogen. De to selskapene har tidligere inngått et samarbeid om Cortana-integrasjon og det er tydelig at samarbeidet nå er blitt dypere.

Plattformen lanseres neste måned til enheter som kjører Cyanogen OS 13.0 eller nyere. Utviklerne kan sjekke ut MOD Ready Plattformen fra og med i dag.

Les også: Cyanogen sier takk og farvel til Google – inngår tettere samarbeid med Microsoft.

 

Kilder:
Engadget,
Neowin

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse