Hopp til navigasjon Hopp til innhold

Opplev den nye folkesporten

Kappløp med droner blir stadig mer populært.

Flere og flere titulerer seg med å være drone-piloter og at de deltar i drone-løp. Hva er egentlig denne “sporten” og hvordan er det meningen at vi skal observere den?

FPV Racing
Det har vært en økende interesse for denne typen løp de siste årene, og tilhengerene er som pionerer flest, dedikerte. De står altså med brillene sine og flyr dronene via en live videostrøm fra kameraet montert i fronten på dronen. For i motsetning til andre idretter med samme konsept så er det ingen ombord, naturlig nok. Med sine tilpassede droner så konkurrerer pilotene i hastigheter opp mot 160 kilometer i timen.

Se eksempel på FPV synsvinkel her:

Hvordan være en tilskuer?
Selv om pilotene er relativt låst i forhold til hvordan de kan observere løpet har tilskuere flere valg. De fleste videoer av slike løp bruker en miks av første- og tredjeperson. Noen ganger ser du fra perspektivet til piloten, der du suser gjennom svinger og rettstrekker. Andre ganger kan du følge med fra sidelinjen mens dronene suser forbi.

Å sette tilskueren i skoene til piloten kan være engasjerende nok, bortsett fra at selve spenningen med hvem som ligger forann og bak forsvinner. På samme tid vil alle de akrobatiske krumspringene kunne gjøre det mildt sakt kvalmende å være en ihuga tilskuer.

Løsningen
Drone Racing League har fått mye oppmerksomhet etter at de lanserte en video. En av detaljene de har lagt vekt på er at man skal bedre kunne observere dronene fra sidelinjen. For å gjøre dette lettere har de dekket dronene i fargefulle LED-lys og tilhørende rotorer. De har også introdusert flere elementer for å gi en mer spennende atmosfære, som tåke og at dronene knuser lyspærer og annet på veien.

Se video fra Drone Racing League her:

Se to erfarne piloter kjøre om kapp på hjemmebanen til Miami Dolphins:

Se den episke videon fra banen “Gates of Hell”:

Kilde:
The Verge

Stikkord: drone, droneracingleague, e-sport