Handel i Opera Software aksjer ble stoppet på fredag.
Handel i Opera Software aksjer ble stoppet på fredag.

Annonse


Kinesiske selskaper med milliarbud på Opera

Norske Opera har nylig mottatt et bud fra et kinesisk konsortium bestående av internettselskapene Kunlun og Qihoo.

Oppdatert 10.2 klokken 15.35:

Les en uttalelse fra tidligere Opera-sjef og nåværende Vivaldi-sjef, Jon von Tetzchner her: Sjelen til Opera lever videre i Vivaldi

Anbefaler å selge

Annonse


Styret i Opera har sendt ut en børsmelding der det står at det kinesiske konsortiet har lagt inn et bud på 10,5 milliarder kroner, det tilsvarer 71 kroner per aksje.

– Styret har gjort en grundig vurdering av vilkårene for budet og anbefaler enstemmig aksjonærene i Opera Software å godta dette. Vi vil takke ledergruppen i Opera for den gode jobben de har gjort på vegne av aksjonærer, ansatte og andre interessenter, sier Sverre Munck, styreleder i Opera Software.

Opera Software blir trolig kjøpt – Oslo Børs stanset fredag handel av Opera-aksjer etter ryktene.

Flere har akseptert
Aftenposten skriver at store aksjonærer som til sammen eier om lag 33 prosent av aksjene i Opera, har besluttet å akseptere budet.

– Det er et sterkt strategisk og industrielt rasjonale bak dette budet. Vi mener konsortiet med deres bredde og sterke markedsposisjon i mange markeder vil være en god eier for Opera. Konsortiets eierskap vil styrke Operas posisjon, gjøre oss i stand til å ivareta våre brukere og partnere, gi oss større innovasjonsevne og øke vår evne til videre vekst, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera Software ASA, i en pressemelding.

Kilde:
Aftenposten

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse