Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Handel i Opera Software aksjer ble stoppet på fredag. (Ill.: Andreas Andyket (Flickr))

Kinesiske selskaper med milliarbud på Opera

Jon von Tetzchner: – Det er en trist dag.

Norske Opera har nylig mottatt et bud fra et kinesisk konsortium bestående av internettselskapene Kunlun og Qihoo.

Oppdatert 10.2 klokken 15.35:

Les en uttalelse fra tidligere Opera-sjef og nåværende Vivaldi-sjef, Jon von Tetzchner her: Sjelen til Opera lever videre i Vivaldi

Anbefaler å selge

Styret i Opera har sendt ut en børsmelding der det står at det kinesiske konsortiet har lagt inn et bud på 10,5 milliarder kroner, det tilsvarer 71 kroner per aksje.

– Styret har gjort en grundig vurdering av vilkårene for budet og anbefaler enstemmig aksjonærene i Opera Software å godta dette. Vi vil takke ledergruppen i Opera for den gode jobben de har gjort på vegne av aksjonærer, ansatte og andre interessenter, sier Sverre Munck, styreleder i Opera Software.

Opera Software blir trolig kjøpt – Oslo Børs stanset fredag handel av Opera-aksjer etter ryktene.

Flere har akseptert
Aftenposten skriver at store aksjonærer som til sammen eier om lag 33 prosent av aksjene i Opera, har besluttet å akseptere budet.

– Det er et sterkt strategisk og industrielt rasjonale bak dette budet. Vi mener konsortiet med deres bredde og sterke markedsposisjon i mange markeder vil være en god eier for Opera. Konsortiets eierskap vil styrke Operas posisjon, gjøre oss i stand til å ivareta våre brukere og partnere, gi oss større innovasjonsevne og øke vår evne til videre vekst, sier Lars Boilesen, administrerende direktør i Opera Software ASA, i en pressemelding.

Kilde:
Aftenposten

Stikkord: bedrift, nettleser, opera