GoPro og Microsoft inngår hemmelig avtale.
GoPro og Microsoft inngår hemmelig avtale.

Annonse


Microsoft og GoPro inngår hemmelig avtale

Vel, avtalen er kanskje ikke hemmelig. Men det er innholdet, og hverken GoPro eller Microsoft ønsker å kaste lys over hva avtalen faktisk inneholder.

Hemmelig
Avtalen ble avslørt av Microsoft selv på Microsoft News Center, og det eneste de skrev om selve detaljene i avtalen var: – Detaljene i avtalen er konfidensielle. 

Det som er klart er at det dreier seg om utveksling av patenter, men hvilke patenter og hva de skal brukes til er uvisst.

exFAT sannsynlig kandidat
Microsoft har gjort dette filsystemet tilgjengelig for lisensiering, og det er derfor nærliggende å tro at det kan være en av komponentene i avtalen mellom de to selskapene.

Annonse


exFAT er et format optimalisert for flash, og det gir mulighet til å lagre filer i størrelser fra 32GB og oppover. Det gjør at filsystemet er særs egnet til bruk for videoopptak og annet. GoPro bruker exFAT for større SD-kort men bruker fortsatt FAT på 64GB brikkene og nedover. FAT32 støtter bare filer opp til 4GB størrelse.

Fokus på lisensiering
– Patentavtalen er enda et eksempel på den viktige rollen intellektuell eiendom har i et friskt teknologisk økosystem, skriver de videre i pressemeldingen

Klar oppeside
For GoPro sin del kan ikke en slik avtale komme tidlig nok, de har den siste tiden slitt med stadig synkende aksjekurs. Nedgangen kom etter at GoPro gav ut sin årsrapport hvor de ikke imøtekom markedets forventninger til vekst.

Etter at avtalen ble publisert gikk kursen opp ca 5 prosent, og ligger i skrivende stund 1.84 prosent opp.

Kilde:
Microsoft via Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse