Material Design i Chrome på skrivebordet.
Material Design i Chrome på skrivebordet.

Annonse


Google introduserer «Material Design» for Chrome

Material Design har vært formspråket på Android siden 2014. Nå ryktes det at Google planlegger å innføre dette også i sin nettleser for skrivebordet.

Allerede tilgjengelig
Oppdateringen er inkludert i versjon 50 av Chrome, akkurat nå er den stabile versjonen 49. Men du kan teste beta-versjonen allerede nå. Men ifølge kilder i på et av Google sine forum så har Material Design for skrivebordet fortsatt en del manglende funksjoner og kan komme til å bli utsatt ytterligere.

Små endringer
Endringene i versjon 50 er veldig subtile og fra versjon 49 er det også et nytt ikon for nettleseren.

Andre endringer inkluderer firkantede hjørner på tabs, sammen med ny design for infobar, bokmerke knapper og sikkerhetsikonet. Det er også en helt svart versjon av inkognitomodus. Og til og med rullefeltet har blitt endret bittelitt.

Annonse


Mange små
Alt i alt er det ingen revolusjon innen designen av nettleseren det her. Men «mange små, blir en stor å» som det heter. Målet er en mer behagelig og intuitiv opplevelse.

Ikke klart når den kommer
I skrivende stund er det ikke noen indikasjon på når dette kommer til å bli en del av Chrome. Men du kan allerede prøve det selv med å skrive inn chrome://flags i søkefeltet og let etter “Material Design”.

Deaktivere Material Design
Om du allerede er på versjon 49 eller senere kan du deaktivere ved å gå inn i chrome://flags og sette valgene for Material Design til deaktivert.

Kilde:
AddictiveTips
TechBuffalo

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse