Microsoft har store ambisjoner med Azure-teknologien.

Annonse


Microsoft ønsker å bygge dataservere under vann

Mens skylagring og -tjenester er på full fart å bli en gigantisk bransje, er det dyrt og lite miljøvennlig å vedlikeholde dem.

Høye summer
Datasentrene generer mye varme og selskapene bruker enorme summer på strøm for å kjøle dem ned. Ifølge New York Times har Microsoft brukt 15 milliarder dollar, 130 milliarder kroner med dagens kurs, på å bygge og vedlikeholde over 100 datasentre.

Nå ser selskapet mot bunnen av havet som nestegenerasjons datasentre. Kort og godt går dette ut på å ha vanntette konteinere som kjøles ned av havet.

Suksesstesting
Disse konteinerne kan også generere strøm fra bølgene og forsinkelsen på dataoverføringen kan bli redusert på grunn av servernes plassering, ifølge Microsoft. Store byer har som regel kortere vei til havet enn til store serverfarmer.

Annonse


Microsoft forteller til New York Times at de nylig har gjennomført en suksessfull test av en slik sjøbasert server. Serverne befant seg inne i en stålkapsel med en diameter på 2,4 meter og testen varte i 105 dager. Selskapet var såpass fornøyd med testingen at serverne ble brukt til kommersiell dataprosessering fra Azure underveis.

Microsoft Research jobber nå med en prototype som er tre ganger størrelsen av den nåværende.

 

Kilde:
New York Times

Annonse