VirusTotal kan avsløre om BIOS-en din er infisert med virus.

Annonse


Dette Google-verktøyet avslører BIOS-virus

Som Engadget skriver, er BIOS selve roten i våre elektroniske enheter.

BIOS-virus
Fra oppstartsfasen styrer det kommunikasjonen mellom maskinvaren og operativsystemet, men er noe brukerne kanskje ikke tenker så mye over. Heller ikke at den kanskje må beskyttes.

Googles nyeste verktøy, VirusTotalt, kan spore opp virus på steder som vanlige antivirusprogrammer ikke nødvendigvis kan.

«VirusTotal er en gratis tjeneste som analyserer mistenkelige filer og URLer og tilrettelegger for rask deteksjon av virus, ormer, trojanere og alle typer malware», skriver selskapet om verktøyet.

Annonse


Sjekk selv
«Ettersom BIOS starter opp PC-en og hjelper den med å laste inn operativsystemet, kan angripere ved å infisere den, kan angripere implementere skadevare som overlever en omstart, de kan slette systemet og reinstallasjoner. Ettersom antiviruser ikke skanner dette laget, kan de fly under radaren, skriver Googles Francisco Santos.

Forskere kan også laste opp skadevare til VirusTotal for å se hvilke antivirus som avslører den skadelige koden. Det nye verktøyet kan også hente ut sertifikater fra fastvaren.

Det neste steget for VirusTotal er at brukerne kan kjøre BIOS-fastvaren direkte gjennom verktøyet for skanning.

 

Kilde:
Engadget

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse