Windows-sjef bruker iPhone på ferie

Joe Belfiore under MIX i 2010.

Joe Belfiore har lang fartstid i Microsoft og har vært i selskapet i over 20 år.

Ett års ferie
Han har tidligere vært sjef for Zune-avdelingen og vært Windows Phones ansikt utad, før han senest ble «Corporate Vice President, Operating Systems Group» hos Microsoft.

På høsten i fjor annonserte Belfiore at han skulle ta seg et friår fra Microsoft for å reise rundt i verden, og det vakte stor oppstandelse da han i går tvitret et bilde fra Kyoto i Japan.

Annonse

Årsaken var ikke det plutselig blonde håret, men at han sendte meldingen fra en iPhone.

Reagerte
Det falt på ingen måte i god jord for flere av Microsoft- og Windows-tilhengerne, som allerede føler seg snurt ettersom flere av selskapets apper blir tilgjengelig først på iOS og Android.

The Verge har lagt ut en «forsvarstale» der de skriver at «det ville vært rart om han ikke brukte en iPhone».

«Først og fremst er han på ferie, og han ville på ingen måte følt at han var på ferie hvis han bruke de enhetene som han daglig jobber med å forbedre i jobben», skriver The Verges Vlad Savov.

Et «nytt» Microsoft
Under Ballmer-tiden var Microsoft et selskap der de ansatte måtte gjemme iPhonene sine, men under ledelse av Satya Nadella har selskapet tatt en ny og mer åpen retning.

«Viktigst av alt. For å konkurrere med iPhone, trenger Microsofts mobilsjef å vite hvordan den hersens tingen fungerer og hvordan den gjør seg så attraktiv for så mange», konkluderer Savov.

I en oppfølgingsmelding skriver Belfiore at han angrer på at han ikke tok med sin Palm Pre-mobil. Vi er for så vidt enige med svaret fra tvitreren Garcia.

 

Kilde:
The Verge

Annonse
Annonse