Dette er verdens eldste torrent

Skjermdump fra The Matrix ASCII
Skjermdump fra The Matrix ASCII

Filmen «The Matrix ASCII», altså en fan-basert ASCII versjon, er såvidt oss bekjent verdens eldste aktive torrent.

Eldste kjente torrent i sirkulasjon
Det er altså vel 17 år siden filmen ble sluppet, og det er 12 år siden en fan av filmen valgte å lage en ASCII versjon av den. For minst 12 år siden ble den altså tilgjengelig som Torrent, og har siden da vært flittig delt.

Akkurat hvor ofte den har blitt lastet ned vet vi ikke, men i skrivende stund er det 11 personer som laster og eller deler akkurat denne torrenten av filmen.

Annonse

En parodi
I noe som virker som et forsøk på å sikre seg mot etterfølgelse av rettighetshavere så skriver personen som bruker navnet Jack at verket er en parodi i en vedlagt fil.

– Dette er en parodi. Og som det, er det min tro at denne DVDen ikke har noen mulighet for å konkurrere med orginalen i noe marked. Den er ikke til salgs.

Som TorrentFreak skriver så kan potensielle nedlastere ta det med ro, Warner, som eier rettighetene til denne filmen er ikke kjent for å gå etter versjoner slik som dette som er skapt av og for fans.

9 år har denne torrenten blitt delt og lastet ned.
9 år har denne torrenten blitt delt og lastet ned.

En bekreftelse på en robust plattform
Svakheten og styrken til Bittorrent ligger i hvordan dens infrastruktur er bygget opp. Med intet sentralt punkt som sørger for at innhold er tilgjengelig til enhver tid så har innholdet i nettverket noen ganger kort levetid.

Men med «The Matrix – ASCII» viser Bittorrent også at den kan brukes i scenarioer med langt lengre perspektiv. Det blir spennende å se hvor lenge den holder ut.

Kilde:
TorrentFreak

Annonse
Annonse