Hvorfor «dukker» forsvunne mobiler opp i dette huset?

Mange forsvunne mobiler spores til dette huset i Atlanta i USA.

En av de kjekkeste funksjonene med dagens smarttelefoner, er mulig til å spore dem hvis de er blitt tapt eller stjålet.

Får besøk av ukjente
Samboerparet Christina Lee og Michael Saba i Atlanta i USA, mottar regelmessig besøk fra personer som forlanger å få tilbake mobilene sine.

Ifølge paret har det skjedd mer enn ti ganger det siste året, og personer dukker opp til alle døgnets tider, flere av dem har også med seg politiet. Paret gjør sitt beste for å forklare situasjonen til personene, og politiet har også dukket opp ved flere anledninger for å finne savnede personer.

Annonse

Mysterium
Hvorfor så mange smarttelefoner ser ut til å spores til parets bolig, er fortsatt usikkert. Frem til nå har de i hvert fall sluppet de mest ubehagelige tilfellene, men de er bekymret for hva som vil skje hvis mer sinte personer dukker opp på utkikk etter mobilene sine, skriver ExtremeTech.

Smarttelefonene bruker en kombinasjon av WiFi- og mobilsignaler for å fastslå posisjonen, ettersom det tar lengre tid å finne ut av GPS-dataen. ExtremeTech skriver at paret tror at det muligens er ruteren deres som er årsaken til problemet, men Apple og Google bruker separate databaser til dette. Mobiloperatørene har heller ikke vært behjelpelige med å finne ut av dette mysteriet, ifølge paret.

 

Kilde:
ExtremeTech

Annonse
Annonse