iPod Classic gitt ut av produksjon i 2014.

Annonse


Slik gjør de iPod-en ny

I oktober i 2014 sluttet Apple å selge iPod Classic.

Ute av produksjon
Tim Cook hadde nevnte tre årsaker til at den populære musikkspilleren forsvant: det fantes ikke lenger deler til den, etterspørselen dalte og at det hadde vært en gigantisk oppgave å bygge en helt ny modell.

Et raskt søk på eBay viser at det er mange som selger oppussede iPod Classic-modeller. Selgerne erstatter harddisken i musikkspillere med enten en SSD eller et minnekort og i tillegg et ferskt, nytt batteri.

iPod Classic med 256 GB SSD og nytt batteri, koster fra rundt 299 dollar, rundt 2600 kroner, og oppover.

Annonse


Tjener gode penger
En av selgerne, Tired8281 på Reddit forteller til Motherboard at han har solgt fire slike modeller og seks oppgraderte iPod Mini, og har gode penger på alle utenom én.

Motherboard har også snakket med Anthony, som er en del av et større Bittornet-musikkside, forteller at slike oppussede iPod-er er svært populære blant dedikerte musikktilhengere.

– Ingen musikkstrømmetjeneste har alt, og det at man er avhengig av en Internettilkobling er en barriere som kan begrense mange brukere, forteller Anthony til Motherboard.

– Produseres ikke lenger
Han tror også en av årsaken til disse oppgraderte modellene er at ingen forbrukerselskaper lenger produserer musikkspillere med stor lagringsplass.

– Til mitt bruk, som ikke innebærer behov for berøringsskjerm eller mulighetene til å kombinere apper med min musikksamling, har denne oppussede iPod-en vært et meget tilfredsstillende kjøp, sier Anthony til Motherboard.

 

Kilde:
Motherboard

Annonse


Annonse


Annonse