HoloLens - God batteritid men redusert sysnsfelt.
HoloLens - God batteritid men redusert sysnsfelt.

Annonse


Opptil 5,5 timer batteritid på HoloLens

HoloLens er Microsoft sitt bidrag til VR / AR racet, og skal bli sluppet til utviklere dette kvartalet. Det er ikke kommet en eksakt dato for slipp til forbrukere enda. Men nå er altså utviklerversjonen snart klar, mye tidligere en Microsoft sjef Satya Nadella sa i august i fjor.

Les mer av vårt innhold om HoloLens her

Flere rykter
NeoWin melder om flere rykter under en presentasjon i Tel Aviv holdt av Bruce Harris, teknologisk evangelist for HoloLens. Blant uttalelsene fra presentasjonen, så kom Harris inn på at batteritiden til HoloLens skal være på 5,5 time ved normal bruk, men at den kan kortes ned til 2,5 ved tung bruk. I tillegg sier han at HoloLens skal være «fullstendig trådløs», og skal kunne kobles til hva som helst så lenge den tilkoblede enheten støtter Wi-Fi og Bluetooth og er innen rekkevidde.

Synsfeltet er viktig
Bruce Harris meldte også under presentasjonen at alle universielle Windows 10 applikasjonen vil ha native støtte på HoloLens, og at synsfeltet (Field of View) vil tilsvare en person stående 0,5 meter fra en 15″ skjerm.

Annonse


Synsfeltet er viktig for å kunne gi en god følelse av utvidet virkelighet, men Harris påpeker at synsfeltet er ganske begrenset for å redusere kost og forlenge batteritiden. Men etterhvert som produksjonen av enheten blir billigere og bedre så vil selskapet utvide dette i forhold til prisen. I motsetning til Surface Hub blir ikke HoloLens produsert i USA.

Spennende funksjon
En av de spennende funksjonene som også er blitt vist i tidligere tekniske presentasjoner er muligheten til å dele en opplevelse (Linked Mode), for å gjøre det kreves det ikke at man er i samme rom men at man er koblet sammen over internett. Så båndbredde vil være en naturlig begrensning. Et bruksområde er NASA sitt samarbeidsprosjekt med Microsoft som heter «On Sight».

Se en video av Onsight her:

Kilde:
NeoWin

Annonse