Møt Lily, din personlige friluftsfotograf

Lily og søkeren som er nødvendig for at to-spannet skal fungere.
Lily og søkeren som er nødvendig for at to-spannet skal fungere.

Lily er en selvflygende kameradrone og er laget av et par studenter fra Berkley som likte hadde droner og roboter som hobby. Og den er allerede en sukssess. Og det før en eneste enhet er levert.

Selskapet bak dronen har allerede forhåndssolgt for litt over 300 millioner norske kroner, det tilsvarer 60 000 enheter. Selv om dette ikke er Apple eller Samsung tall, så er det tydelig at dette er noe folket vil ha.

Hvordan fungerer den
Lily starter opptaket straks du kaster «henne» i lufta og krever ikke noe oppsett før det. Den er også vanntett om du vil ta den med på stranda eller fisketur, og kan både lande og ta av i fra vannet.

Annonse

Det er ingen app eller fjernkontroll for å styre dronen. Den styres ved at brukeren har en søker med seg som dronen kan spore. Den vil følge brukeren med en vertikal minimumsavstand på 1,75 meter, og en maksavstand på 15 meter.

Horisontalt vil dronen holde samme minimumsavstand og en maksavstand på 30 meter. Topphastigheten ligger på ca 40 km/t.

Når dronen følger deg kan du via søkeren stille inn om du vil at dronen skal følge deg, lede deg, eller gå i en loop rundt deg. Kameraet har en video-oppløsning på -1080p / 60 fps, og 720p /120fps for slow motion. Stillbilder tas i 12MP. Video og bilder lagres til et micro SD kort.

Verdt å merke seg er at Lily ikke har noen form for kollisjonshindring innebygget.

Flyvetid
Flyvetid er alltid noe herk på droner, de tar lang tid å lade og kan som regel bare fly i korte perioder. Lily er ikke noe bedre der. Selv om ca 20 minutter flytid ikke er det verste vi har sett, så må den lades i ca 2 timer før den kan brukes igjen.

Mer bekymringsverdig er det at batteriet ikke kan byttes på Lily. Dette opplyser skaperne via sin FAQ. Det betyr at du ikke kan ha med flere batterier i sekken. Det betyr også at når batteriet begynner å skrante så må man rett og slett kjøpe en ny drone.

Pris og tilgjengelighet
Lily kommer i kun en versjon, i skrivende stund koster herligheten 4500,- kroner for de som forhåndsbestiller. Produsenten oppgir på sine hjemmesider at denne prisen kommer til å stige til 9000,- kroner når den slippes i februar i år.

Se video:

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse