Philips Hue-DRM blokkerer lyspærer

Philips blokkerer nå tredjeparts lyspærer.
Philips blokkerer nå tredjeparts lyspærer.

DRM-sperren har nådd lyspærene også.

Oppdatert 16.12 kl. 14.15:

Philips har sendt ut en pressemelding i forbindelse med oppdateringen:

Annonse

«Nylig oppgraderte vi Philips Hue-programvaren for å forsikre oss om den beste sømløse, tilkoblede lysopplevelsen for våre kunder. Endringen var gjort i god tro, men vi undervurderte konsekvensene dette ville få for et lite antall av våre brukere som bruker lys fra andre produsenter sammen med Philips Hue-programvaren. På tilbakemelding fra forbrukerne, har vi valgt å trekke tilbake oppgraderingen slik at lys fra andre produsenter kan fortsette å fungere slik de gjorde tidligere.»

Dårlig funksjonalitet
En ny oppdatering til bro-programvaren til Philips Hue blokker tredjeparts lyspærer, skriver TechCrunch. Årsaken til blokkeringen skal være dårlig funksjonalitet, blant annet er det enkelte som ikke slås av ordentlig.

I stedet for at Philips fikser disse problemene, velger de heller å sperre tredjeparts lyspærer ute. Tidligere har det vært mulig å kjøpe en Hue-startpakke fra Philips for senere å supplementere med rimeligere lyspærer fra andre produsenter.

Eget program
TechCrunch skriver at produsenter kan registrere lyspærene sine for et «Friends of Hue»-program, som kan sammenlignes med «Made for iPhone»-programmet.

Det er usikkert om Philips planlegger å kreve en avgift for produkter i «Friends of Hue».

 

Kilde:
TechCrunch

Annonse
Annonse