Annonse


På fredag skal de «trolle» IS.

Etter de fryktelige terroranslagene mot Paris erklærte Anonymous krig mot terrorgruppen IS.

Trolledagen
Det er kommet forskjellige meldinger om hvor vellykket de første angrepene fra hacktivistene har vært, men nå trapper de opp kampanjen og erklærer 11. desember som «ISIS trolling day».

Målet er å ytterligere ramme terrornettverket på nett ved blant annet å latterliggjøre dem med redigerte bilder, rapportere sosiale mediekontoer til myndighetene og forsøke å få emneknaggen #daeshbags til å bli populær på Twitter.

Anonymous oppfordrer også ikke-hackere til å delta i kampanjen ved å trykke opp og spre de samme bildene, vitsene og holdningene.

Annonse


Les også: – Anonymous’ krig mot IS kan føre til mer skade enn godt.

Endrede nettvaner
20. november la hackergruppen ut en video der et medlem poserer med den sedvanlige Guy Fawke-masken og uttalte at de nå skal nedkjempe terroristgruppen på nett. Målet er å slette IS fra nettet og de skal allerede ha fjernet over 5000 kontoer på sosiale medier.

– Anonymous fra hele verden skal jakte på dere, forteller personen i videoen.

IS skal også ha endret sine nettvaner etter Anonymous-kampanjen og skal blant annet ha instruert medlemmer om ikke å snakke med ukjente personer på Telegram og sørge for at brukernavnene deres er forskjellige fra e-posten for å forhindre overvåking, ifølge GhostSecPI, en gruppe som jobber med å fjerne islamske ekstremister fra Internett.

 

Kilde:
Neowin,
Ghostbin

Annonse


Annonse


Annonse