Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iPhone-skjermen blir neppe helt ny før i 2018. (Ill.: Apple)

iPhone får ikke ny skjerm før 2018

Da skal Apple visstnok bytte til OLED.

Nikkei Asian Review hevder iPhone får OLED-skjermer først i 2018.

Usikre på kvaliteten
Ifølge Nikkei har Apple bedt sine komponent-leverandører at skiftet skal skje i 2018, med forbehold om at under den første delen av lanseringen så skal det også lanseres modeller med LCD-panel, som Apple jo bruker i de nåværende modellene.

Årsaken til at Apple ikke har landet på OLED helt enda er at de er nervøse i forhold til OLED-panel-levetiden, det er nemlig slik at LCD IPS-paneler varer dobbelt så lenge – og hva med 3D Touch de akkurat har utviklet for dagens IPS-modeller?

Blir iOS bekmørkt i 2018?
Apple bruker disse i kombinasjon med LED-lys, mens hver OLED-piksel lyser opp seg selv, derav navnet «organic light-emitting diode».

Siden de lyser seg selv bør iOS bli langt mørkere i den visuelle stilen (Apple Watch er utstyrt med AMOLED-panel), ikke bare for å spare på batteribruken, men for å gjøre batterilevetiden totalsett lenger.

Girer opp ny LCD-fabrikk
Nikkei-ryktet backes opp av analytiker Ming-Chi Kuo fra KGI (en kilde som treffer relativt godt) som tidligere har hevdet at Apple ikke kommer til å skifte til OLED hverken neste år eller i 2017.

KGI kan melde at iPhone-produsent Foxconn har investert 4 milliarder dollar i en ny LCD-fabrikk, så Apple er definitivt ikke i noe rush.

Kilde:
9to5mac

Stikkord: iphone