Her blir Google-bilen stanset av politiet.
Her blir Google-bilen stanset av politiet.

Annonse


Her blir Google-bilen stanset av politiet

Selv om de selvkjørende bilene til Google ikke har vært innblandet i en eneste ulykke på over to måneder, ble en av dem stoppet av politiet tidligere denne uken av helt andre årsaker.

Saktegående
Bilen kjørte nemlig altfor sakte. Riktignok har Google informert Mountain View Police Department (MVPD) om de selvkjørende bilene, men denne konstabelen har tydeligvis ikke fått med seg beskjeden.

Google har satt en maksimalfart på de selvkjørende bilene til 40 km/t av sikkerhetsmessige årsaker, og det er kanskje i det seneste laget på enkelte veier.

Bilene er også programmert til å være ekstra sikre på veien. Blant annet venter de 1,5 sekunder etter lyset er blitt grønt før de kjører videre, visstnok fordi mange ulykker skjer i løpet av den tiden.

Annonse


160 000 km uten ulykker
Forrige uke publiserte Google stolt en rapport som viser at de selvkjørende bilene ikke har vært involvert i en ulykke på over to måneder.

Google skrøt også at Halloween var til stor hjelp for testingen av de selvkjørende bilene.

– Det var mange superhelter og roboter som befant seg rundt Google denne uken. Vi spurte noen av dem om de kunne henge litt rundt de parkerte bilene våre. Dette gir sensorene og programvaren vår ekstra trening når det gjelder å gjenkjenne barn i alle deres unike former og størrelser, skriver Google i rapporten.

 

Kilde:
Fusion

Annonse