Tusenvis av spillere prøver å installere Linux på Twitch

Følg Twitch-strømmen der de prøver å installere Arch Linux.
Følg Twitch-strømmen der de prøver å installere Arch Linux.

Flere tusen personer har fulgt strømmen der de i samarbeid prøver å installere Arch Linux.

Avstemning
Det fungerer på følgende måte: I strømmens chatteklient kan man stemme på hvilket knappetrykk som skal være det neste. Stemmene telles opp hvert tiende sekund og det mest populære alternativet mates inn i den virtuelle maskinen, skriver IDG.

På det meste har flere tusen deltatt i avstemningene og rapportene fra svenske IDG er at resultatene til nå har vært veldig så uforutsigbare. Til sammen har strømmen hatt 167 690 visninger.

Annonse

Troll og angrep
I begynnelsen skal Linux-installasjonen ha gått ganske bra, på tross av at nettroll prøvde å avinstallere enkelte funksjoner – som kan gjøres ved å stemme på «rm –f \» – så alt det tidligere arbeidet var forgjeves.

Det tok rundt et døgn før OS-et var installert og seerne var i gang med å installere Gameboy-emulatorer og annen programvare, før et botnett slo til med full kraft, ifølge IDG.

På et tidspunkt med Arch Linux fjernet og distribusjonen Gentoo installert i stedet. I tillegg er installasjonen rammet av tjenestenektangrep og tilkoblingsproblemer.

På nåværende tidspunkt har videostrømmen en kort pause, ifølge administratorene. Strømmen og tidligere visninger kan følges her.

 

Kilder:
Twitch, IDG

Annonse
Annonse