Microsofts to nye Lumia-modeller blir en PC når man kobler dem til en PC med USB Type-C.

Annonse


Nå tryller Microsoft en Windows 10-mobil om til en PC

Microsoft hadde litt av en kveld med mange spennende produkter.

Les også: Dette lanserte Microsoft i kveld.

Fet maskinvare på rekke og rad
Det mest imponerende maskinvareproduktet var nok Surface Book, en laptop som ingen hadde sett før.

Også Surface 4 Pro imponerte teknopressen med et bedre tastatur og en større skjerm, men samtidig tynnere (Surface Pro 3: 9,1 mm – Surface Pro 4: 8,4mm) og litt lettere (Surface Pro 3: 800 g – Surface Pro 4: 770 g).

Annonse
Les også: Så utrolig rå er Microsoft Surface Book.

OS-et som forener
Men programvare er selvsagt også viktig, og ekstra spennende når alle enhetene til selskapet, uansett størrelse og type, kjører Windows 10-operativsystem.

Dette faktum gjør nemlig Microsoft i stand til å gjøre en mobil om til en PC. Microsofts nye mobiler, Lumia 950 og Lumia 950 XL, har nemlig noe som heter «Continuum».

«Continuum» gjør det mulig å for Windows 10 Mobile-enheter (som har maskinvarestøtten på plass) til å omforme seg til et PC-lignende grensesnitt når den er koblet til en skjerm.

Så enkelt gjøres det:

-Overraskende bra
The Verge har testet funksjonen. De er imponerte.

««Continuum» fungerer overraskende bra. Jeg koblet til Lumia 950 XL til en Microsoft Display Dock med en USB Type-C-kobling, og grensesnittet kommer opp på Windows 10-PC-en med en gang». Ytelsen er god påpekes det også.

The Verge påpeker at det kun er grunnleggende funksjoner på plass, men at disse fungerer bra. Åpner man en app på mobilen mimieres samme app på PC-en og fortsetter og kjøre på mobilen. Dette innebærer at man ikke kan kjøre, for eksempel Outlook, på begge enheter samtidig.

Microsofts «Continuum»-demo:

 

Kilde:
The Verge

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse