Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Microsoft hadde med seg mange partnere i starten, men til slutt endte Nokia opp med å ha nærmest monopol på salget av telefonene med Microsoft mobil-OS. Det blir interessant å se om Microsoft gjør grep med WP 10 slik at partnerne kan gjøre mer sin egen greie, om ikke blir det vanskelig å få dem med seg. Avbildet: Huawei Android-mobil med selskapets eget skall. (Ill.: Huawei)

Nå er Huawei større enn Microsoft

Kineserne er nå den tredje største mobilleverandøren.

Ifølge en rapport fra Strategy Analytics går Huawei forbi Microsoft i totale mobilleveranser i det andre kvartalet av 2015.

Microsoft utenfor pallen
Den kinesiske produsenten leverte drøyt 30 millioner mobiltelefoner i løpet av kvartalet, noe som er en oppgang på 10 millioner fra tilsvarende kvartal i fjor.

Microsoft på sin side leverte omtrent 28 millioner mobiltelefoner, og nesten halverte leveransen som i fjor var på 50 millioner.

Selskapene har nå henholdsvis 7 og 6,4 prosent av det totale mobilmarkedet.

Fortsatt størst
Samsung er fortsatt kongen på haugen med 89 millioner mobiltelefoner og en markedsandel på 20,5 prosent, men de leverte 6 millioner færre telefoner sammenlignet med tall fra tilsvarende kvartal.

Apple på sin side økte fra 35,2 til 47,5 millioner og har nå en markedsandel over 10 prosent, noe som gjør dem til den neste største mobilleverandøren i verden.

8 av 10
Det totale antallet mobilleveranser endte på 434,6 millioner og er en oppgang fra 428 millioner sammenlignet med andre kvartal i fjor.

Interessant nok stod smarttelefonene for 80 prosent av salget.

 

Kilde:
Strategic Analytics

Stikkord: huawei, Microsoft