Annonse


– Gjennomgå Apples forretningspraksis

Apples heftige gebyr på tilleggskjøp i apper, blir sett på som et stort problem. Nå oppfordrer senator Al Franken myndighetene til å se nærmere på praksisen.

Hindrer konkurranse
Senatoren har sendt et brev til Federal Trade Commision (FTC) og Justisdepartementet i USA, der han ber kontrollorganene om å se på mulige brudd på konkurranselovgivningen ved Apple Music.

– Økt konkurranse i musikkstrømmemarkedet bør bety at kundene tjener på flere valg og bedre produkter til lavere priser. Jeg er derimot bekymret over at Apple, som har en dominerende posisjon, muligens svekker mange av de potensielle fordelene ved deres inngang i markedet, skriver Franken.

– Jeg oppfordrer dere å gjennomgå Apples forretningspraksis med respekt til deres konkurrenter i musikkstrømmemarkdet, avslutter Franken.

Annonse
30 prosent påslag
Senatoren påpeker Apples krav om et gebyr på 30 prosent når kunder kjøper innhold i apper, som gjør at et Spotify-abonnement øker fra 99 kroner til 133 kroner hvis det kjøpes via appen, noe som vil koste kunden nærmere 400 kroner ekstra i året.

Spotify på sin side har forsøkt å oppfordre kundene sine til å kjøpe abonnement via Spotifys hjemmesider i stedet for via App Store.

 

Kilde:
Techcrunch

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse