Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple har kapret mange brukere på kort tid. (Ill.: Apple )

Sliter du med å oppgradere til iOS 8.4?

Prøv dette.

Myten om at Apples produkter «bare funker» har versert i en årrekke, dessverre er realiteten en helt annen. Nå rapporteres det om at brukere sliter med å oppdatere fra iOS 8.3 til 8.4. Er du en av dem, er det heldigvis ingen grunn til å frykte. Under følger en gaid som hjelper deg å tvinge frem oppdateringen.

Steg 1: Last ned installasjonsfilen manuelt

Start med å laste ned installasjonsfilen direkte fra Apple, som du kan senere kan benytte for å oppdatere manuelt via iTunes. Hver og en iPhone- og iPad-modell har en .ipsw-fil, og det er viktig at riktig fil lastes ned. Ellers vil det ikke fungere. Modellnummer finner du på baksiden av iPhonen eller iPaden din.

Her finner du en komplett liste:

Iphone:

Ipad:

Ipod Touch:

 

Steg 2: Fremtving oppdatering via iTunes

Sørg for at du har en ny sikkerhetskopi av din iPhone eller iPad. Sjekk i iCloud eller ved å synkronisere enheten med iTunes.

Deretter holder du inne alt-tasten og trykk for å lete etter oppdatering. Da dukker det opp et dialogvindu, hvor du kan finne frem ipsw-filen og åpne den. Hvis alt er som det skal, vil iTunes be deg om å godkjenne oppdateringen og så starter installasjonen.

Én mulighet til

Hvis alt gikk som forventet, installeres iOS 8.4 nå til din iPhone eller iPad. Dersom det feilet, har du en annen mulighet.

Sjekk først hva en eventuell feilmelding fra iTunes sier, og dobbeltsjekk også at du lastet ned riktig fil. Ellers kan det være en mulighet å prøve å installere via en annen PC eller tilbakestille systemet til den nyeste versjonen og så laste ned sikkerhetskopien.

Kilde:

IDG

Stikkord: ios, iOS 8.4, iphone, ipod