Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Lenovo Ideacentre Stick 300 kommer neste måned til USA. Den tar opp kampen mot lignende produkter fra Intel og Google/Asus. (Ill.: Lenovo)

Lenovos HDMI-PC kommer til Norge

Og den får Windows 10 gratis.

Lenovos Ideacentre 300 Stick er en HDMI-PC til 129 dollar (tusen kroner).

Oppdatert, 19:49:

Lenovo Norge opplyser i en pressemelding til ITavisen at mini-PC-en kommer til Norge i september. Pris: 1300 kroner inkludert moms.

«Lenovo lanserer nå ideacentre Stick 300, som er deres første «compute stick», en ultra-lliten computer, som settes direkte i et HDMI-kompatibelt tv eller monitor og gir brukeren en full pc-opplevelse.

Ideacentre Stick 300 likner ikke en traditisjonell PC, men ved å tilkoble en trådløs mus og trådløst tastatur kan enheten brukes til alt fra å produsere innhold til underholdning, videochatt og internetsøk.»

Tre på rad
Det gjør den litt billigere enn Intels Compute Stick vi skrev om i januar i år – den koster 1400 kroner i norske nettbutikker.

Også Google har et lignende produkt på markedet nå i samarbeid med Asus, navnet er Chromebit.

Enklere blir det neppe. (Ill.: Lenovo)

Får Windows 10
Lenovos Stick 300 er 15 mm. tynn og har:

* Intel Z3735F CPU
* 2GB RAM
* 32GB lagringsplass
* N WiFi
* Bluetooth 4.0
* 1 x microUSB 2.0
* SD-kort-leser

Foruten de tekniske spesifikasjonene (du finner mer av her i PDF-versjon) leveres maskinen med Windows 8.1 med Bing (dessuten får du gratis Office 365 i tre måneder), men Lenovo forsikrer oss om at den vil kunne gratis-oppgraderes til Windows 10 29. juli.

Maskinen kan handles fra lenovo.com og butikker i USA fra og med neste måned.

Kilde:
Lenovo

Stikkord: lenovo, masinvare