Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Warzone: Alle mot alle mot alle i Halos nye spillmodus. (Ill.: Microsoft Studios)

Halo 5 får mikrotransaksjoner

Fansen raser, 343 forklarer.

Tidligere i uka mottok Halo 5-tilhengere at kommende, nedlastbare kartpakker til Halo 5 vil være gratis, til stor jubel selvsagt. Nå har kanskje 343 Industries innsett at de trenger å få inn penger på andre måter, for nå har de avslørt at spillet vil inneholde mikrotransaksjoner.

Kun kosmetiske                                      

Halo 5 vil inneholde et nytt «REQ»-system (Requistion System), det er poeng spillerne mottar etter hver kamp og kan brukes på REQ-pakker. Disse pakkene kan inneholde, våpen, rustninger og henrettelsessekvenser. Spillerne vil også motta REQ-pakker når de går opp i grad, ikke ulikt Battlepacks i Battlefield-serien. Uansett, det kontroversielle dukker opp da 343 avslørte at REQ-poengene også kan kjøpes for ekte penger. For å roe ned horden av mikrotransaksjonmotstandere, har studioet gått ut og forklart at i kompetitive spillmoduser, er det kun kosmetiske elementer som kan brukes.

– Mens spillere vil låse opp REQ-pakker i både Arena og Warzone (Halo 5s nye spillmodus), er det kun kosmetiske ting som kan brukes i Arena, uttaler 343s Josh Holmes. Dette er for å forsikre at spillerne starter med de samme våpnene og egenskapene som en del av vår visjon for et balansert og kompetitivt Arena flerspiller.

Kjøp det du vil

Dette er ikke tilfelle i Warzone der spillerne tydelig kan kjøpe og bruke det man måtte ønske.

– Vi ønsket å gi våre tilhengere en større variasjon og flere valg i Warzone. Derfor har du mulighet til å låse opp våpen og kjøretøy under kampen ved å bruke REQ-poeng, forklarer Holmes.

Halo 5 lanseres til Xbox One 27. oktober senere i år.

Kilde

Halo Waypoint

Stikkord: 343, e3, halo, Halo 5, Microsoft