Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple har kapret mange brukere på kort tid. (Ill.: Apple )

Disse artistene kan droppe Apple Music

Apple kan møte motstand fra plateselskaper.

Når Apple Music lanseres 30. juni, er det med et stort musikkbibliotek. Store deler av iTunes-biblioteket blir mulig å strømme, men enkelte artister kan utebli. 

Les også: Lydkvaliteten på Apple Music avslørt

Taper på gratismåneder
Årsaken er at både små og store indie-plateselskaper er misfornøyde med Apples ordning der brukeren får de tre første månedene med strømming helt gratis. 

Andy Health i bransjeoranisasjonen UK Music, forklarer hvorfor enkelte selskaper ikke liker denne modellen. Essensen i det? De føler seg overkjørt av Apple. 

Les ogsåEr dette de norske Apple Music-prisene?

Følger ikke i Spotifys fotspor
– Hvis du driver et lite plateselskap med små marginer, har du bokstavelig talt ikke råd til denne gratisperioden. Deres plan er tydeligvis å få folk over fra nedlastet musikk, noe som er ok, men det betyr at vi kommer til å tape inntekter i tre måneder, sier Health til The Telegraph. 

Spotify betaler artistene mer for strømmingen som skjer under gratisperioden, men Apple Music vil ikke betale noe som helst mens sine kunder strømmer gratis. 

Adele og Radiohead
Skulle plateselskapene velge å ikke skrive under avtalen på grunn av dette, kan artister som Adele ( XL Recordings), Arctic MOnkey (Domino) og Radiohead utebli fra Apple Music.

Indieselskapene skal imidlertid ikke ha blitt kontaktet av Apple enda, så det spekuleres i om selskapet kommer til å sende ut en felles e-post med en avtale som må skrives under. 

Det er bare et par uker til tjenesten lanseres, så det må i så fall skje veldig snart. 

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: Apple Music