Annonse


Så mange bruker Apple Maps

Apple Maps har vært gjenstand for kritikk i flere år nå, mye på grunn av unøyaktigheter i navigasjonen. Flere ganger har den blitt kalt en flopp. 

Apple Maps er fortsatt størst
Men det er en god stund siden nå, og siden den gang har Apple satt inn mer ressurser på å rette feilinformasjon. Det har nok hjulpet.

Selskapet har selv uttalt at deres karttjeneste blir brukt 5 milliarder ganger i uken, noe som skal være 3,5 ganger mer enn Google Maps på iOS. Ikke så rart kanskje: Tall avslører at Apple-eiere bruker mobilen sin mer enn Android-eiere.

Hadde 35 millioner brukere i 2013
I 2013 var det mange som fikk seg en overraskelse av det faktum at Apple Maps ble brukt mer enn Google Maps.

Annonse


Tallene var ganske klare – for tre år siden hadde Apple 35 millioner Maps-brukere (kun iPhone, ikke iPad), mens Google Maps ble brukt av seks millioner, til tross for at sistnevnte på det tidspunktet var en langt bedre tjeneste.  

Skrur vi tiden fremover, til 2015, ser vi altså at trenden fortsetter: den innebygde karttjenesten i iOS brukes mer enn Googles løsning. 

310 millioner
Men hvor mange bruker Apples Maps-tjenesten? Analytikeren Horace Dedius har forsøkt å regne på dette, og har kommet frem til at rundt 310 millioner iOS-brukere anvender Apple Maps nå.

Til sammenligning skal Google Maps ha 90 millioner Google Maps-brukere. 

Ser vi på alle mobilbrukerne til sammen har Apple Maps en andel på mellom 25 og 30 prosent. 

Flere tall finner du her
 

Kilde:
Macworld

Annonse