Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bing. (Ill.: Microsoft)

Krypterte søk blir standard i Bing

Velkommen etter, hilsen Google og Yahoo.

Microsoft har annonsert at i løpet av sommeren vil alle Bing-søkene bli krypterte. Det ekstra laget med beskyttelse vil gjøre det vanskeligere for andre å smugtitte på dine nettsøk.

Mens dette er gode nyheter for dem som bruker Bing, er Microsoft sent ute ettersom Google og Yahoo, men også populære DuckDuckGo, allerede har dette som standard. Det stemmer riktignok at hvis man navigerer til https://bing.com er søkene krypterte, men standard landingsside for Bing er http://bing.com som ikke er kryptert. Dette vil Microsoft altså nå endre på.

Fortsatt tilgjengelig for annonser

Microsoft vil fortsatt spore søkestrenger så annonsører kan se hvilke søk som utløser deres reklamevisning. Selskapet vil muliggjøre dette ved å bruke en «refereringsstreng» , men den samlede dataen vil ikke være nok til å identifisere en spesifikk bruker.

Som Google og Yahoo, er Microsoft nødt til å balansere mellom personvern og reklame. Annonsene betaler for tjenesten (Bing), mens personvern er essensiell for brukerne. Derfor er det viktig å gjøre søkene sikre og private, men også sporbare for annonsører uten å avsløre informasjon om brukeren.

 

Kilde:

Neowin

Stikkord: bing, Google, Microsoft, yahoo