Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Et bilde sier mer enn tusen ord, ikke sant? (Ill.: The All-Nite Images / Flickr / Creative Commons )

Emoji-ikoner som PIN-kode?

Snart kan det bli en realitet.

Det britiske selskapet Intelligent Enviroment har utviklet et system som gjør det mulig å benytte emoji-ikoner som en sikkerhetsmekanisme. 

Lettere å huske?
Ifølge selskapet skal teknologien være sikrere enn tradisjonelle PIN-koder, fordi du skal kunne kombinere 44 emojier istedet for de ti tallene som man vanligvis kan velge mellom. 

Et annet argument de bruker, er at det skal være lettere å huske på hvilke emoji-ikoner man har valgt, enn hvilke tall man har fått utdelt. 

BBC rapporterer at selskapet allerede har landet en avtale med en bank som er interessert i å teste systemet. 

– Hvorfor kan ikke finansielle tjenester være kule og innovative, sier en av selskapets sjefer, David Webber, til BBC, og legger til at ideen ikke er patentert. 

– Jeg tror ikke dette er mulig å patentere. Men jeg tror vi er de første til å ha tenkt på dette. Det er bare en annen måte å logge inn på, sier han. 

Skeptisk
Men en sikkerhetsekspert BBC har snakket med, er skeptisk. Årsaken? Han tror mange vil velge den samme emoji-kombinasjonen, spesielt dersom man velger dem på samme måte som man gjør på et emoji-tastatur. Og da er man like langt, mener eksperten.

– Jeg tror det her må testes mer for å finne ut av det menneskelig oppførsel-aspektet ved dette, sier Michael Tipper til nettstedet. 

The world’s first Emoji passcode from Intelligent Environments on Vimeo.

Er emoji-ikoner veien å gå? Kommentarfeltet er åpent. 

 

 

Kilde:
BBC

Stikkord: Emoji