Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple kan ta grep for å bli mer attraktiv for medieselskaper og abonnementsbaserte tjenester. (Ill.: Apple )

Nå skal Apple ta mindre av kaka

Blir slutt på 70/30-fordelingen, ifølge kilder.

Helt siden 2003, da iTunes ble lansert, har Apple hatt en ordning der inntekter deles 70/30 mellom utviklere og Apple selv. Selv om dette vil fortsette i de fleste tilfeller, er det en gruppe som snart vil kunne bli utsatt for en endring. 

Vil bli en mer attraktiv plattform
70/30-ordningen vil nå komme til en ende, melder Financial Times. Dette skal gjelde digitale medieselskaper som tilbyr abonnementsbaserte tjenester. 

I apper slik som Netflix, Hulu, Spotify og så videre, får Apple 30 % dersom brukeren kjøper abonnementet gjennom selve appen. For å bli mer attraktiv for medieselskaper og abonnementsbaserte tjenester, vil Apple nå endre dette.

Apple skal visstnok bli mer generøse og tilby innholdsprodusenter og samarbeidspartnere en større del av kaka, mens Apple vil kreve mindre.

Følger de i Apple TVs fotspor? 
Nøyaktig hvor markant endringen blir vites ikke, men det spekuleres i om det kan være snakk om en 90/10 eller 95/5-ordning.  En slik endring vil i så fall være svært merkbar. 

En slik ordning vil i så fall være nærmere slik vi ser det på Apple TV. Bestiller man et – la oss ti HBO-abonnement – gjennom denne boksen, tar Apple bare 15 prosent av inntektene. 

Trolig vil Apple gå nærmere mot en slik ordning. 

«Ved å endre App Stores handelsvilkår, forbedres økonomien når det kommer til nettbasert innholdsvirksomheter, og forsikrer regulatorer at selskapet ikke misbruker sin posisjon som en portvakt for en av verdens mest lukrative digitale markedsplasser», heter det Financial Times-artikkelen». 

 

Kilde:
Cult of Mac

Stikkord: app store, Apple