Hopp til navigasjon Hopp til innhold
(Ill.: Martin B / Twitter )

Pebble hevder Apple saboterer for dem

Nye klokkeeiere fortviler over manglende iOS-app.

Den nye Pebble-klokka, Time, ble offisielt lansert i slutten av mai, men nå har mange støtt på et problem: det finnes foreløpig ingen medfølgende iOS-app. 

Les også: De håpet på 500.000 – fikk inn 20 millioner

Ubrukelig klokke uten app
I utgangspunktet høres kanskje det uproblematisk ut, men siden iOS-appen er helt nødvendig for å sette opp klokka skikkelig, for eksempel å installere nye apper og såkalte watch faces, blir det straks mer problematisk. 

Årsaken til at ingen kompatibel iOS-app er å finne i App Store, er sammensatt, og det er noe usikkert hvem som har skyld i denne saken. 

Pebble mener det er Apple sin feil, mens Apple foreløpig har holdt seg tause. 

Så hva har skjedd ?

Måtte rette bug
Pebble sendte inn sin iOS-app til godkjenning 11. mai, og den ble godkjent en uke etter, 18. mai. Det var bare ett problem: iOS-appen hade noen mindre bugs, og Pebble så seg nødt til å oppdatere den i etterkant. 

Dette gjorde Pebble 22. mai, og de trodde den oppdaterte appen ville godkjennes raskt nok til å være klar for nedlasting før de første kundene fikk sine nye klokker. 

Imidlertid skjedde ikke dette. Fremdeles er appen til godkjenning av Apple, og dermed sitter mange nye Pebble Time-eiere med klokker som ikke er fullt funksjonelle. 

Saken fortsetter nedenfor. 

Fortvilte brukere
Pebble sier de ikke har mulighet til å gå tilbake til den første utgaven (som ble godkjent, men som hadde noen bugs), og dermed må de vente til Apple godkjenner den oppdaterte appen. 

Pebble bruker ordet «obstruksjon» om Apple, og ber nå kundene sine om å ytre sin misnøye gjennom hashtagen #FreeOurPebbleTime på Twitter. 

Nå skal det sies: I gjennomsnitt tar det ti dager fra en app legges inn og til den blir godkjent. I og med at Pebble sendte inn den oppdaterte utgaven 22. mai (fem dager før lanseringen av Pebble Time) tok de dermed en risiko. 

Hevder Apple holder appen tilbake
Enkelte hevder nå at Apple bevisst holder tilbake appen av årsaker som ikke er kjent, men noen går så langt som å hevde at det er fordi Pebble er en konkurrent til Apple Watch. 

Apple har foreløpig ikke uttalt seg i saken. 

Mens Pebble Time-eiere venter på en oppdatering, ber nå smartklokkeprodusenten sine brukere om å låne en Android-enhet for å få satt opp klokka skikkelig. 

 

Kilde:
9to5Mac

Stikkord: pebble