Google Maps blir enda bedre

Nokias Here-kart har kanskje aldri vært like populære, men har alltid kunne slå seg på brystet med å tilby en gratis, fullverdig offline-mulighet på deres kart-app.

Nå følger Google etter og vil i løpet av året gjøre det mulig å lagre kart lokalt på telefonen og gir mulighet for stemmeaktivert sving-for-sving-navigasjon.

Google sikter seg inn på utviklingsland der mobildatatilgangen enten er treg eller dårlig,

Annonse

– Google er forpliktet til å sørge for at produktene våre fungerer bra for den neste milliarden, uttalte Jen Fitzpatrick, visepresident for produkthåndtering i Google Maps, under Googles I/O-konferanse på torsdag.

Uten å avsløre noen detaljer, fortalte hun at det jobbes på et høyt nivå for å få til dette.

– Googles utviklere har nylig klart å få sving-for-sving-navigasjon i Google Maps til å fungere uten å være tilkoblet, uttalte Fitzpatrick.

Datagjerrige
Kartoppdateringen forventes å bli lansert senere i år sammen med YouTube Offline (tilgjengelig i India, Indonesia, Filipinene og Vietnam), en tjeneste som gjør det mulig å laste ned YouTube-videoer til enheten i opptil 48 timer.

I tillegg jobber selskapet med å gjøre nettleseren Chrome enda mer mobildatavennlig. De hevder å redusere databruken med så mye som 80 prosent.

Kilde:
Google 

 

Annonse
Annonse