Annonse


Apple får mindre penger fra Samsung

Dersom du hadde dratt på ekspedisjon til Mars, og vært borte i noen år, er det én ting du kan være sikker på at hadde vært uforandret når du kom tilbake. 

Vi snakker selvfølgelig om Apple vs. Samsung-krigen. 

Lang historie
Helt siden 2011 har de to gigantene vært i rettslige kamper – den gang begynte det med at førstnevnte selskap anklaget Samsung for å ha kopiert funksjoner i iOS. 

Det hele endte med at Samsung ble dømt, og at de måtte betale litt over 1 milliard dollar, rundt 7 milliarder norske kroner, i erstatning til Apple. 

Annonse


I 2012 ventet en ny kamp, og det endte med at Samsung ble dømt til å betale Apple 930 millioner dollar. 

Les også: Får ikke stoppe Samsung-telefoner

Denne dommen ble stående, helt til nå. US Court of Appeals for the Federal Circuit har nok en gang bekreftet at Samsung har kopiert spesifikke design-elementer fra Apples iPhone

Kopieringen betyr imidlertid ikke så mye for den totale «look and feel»-faktoren som Apple skal ha det til, ifølge retten. 

Det betyr, i korte trekk, at Apple ikke får like mye i erstatning som de ønsket. 

Greit med imitering
Selv om retten har avgjort at Samsung faktisk har kopiert designelementer fra iPhone, er det ikke nok til å forsvare summen de egentlig skulle få. 

Apple har hele tiden ment at Samsung har kopiert den avrundede rektangelformen, i tillegg til struktureringen av app-ikoner. Men retten siterer også noe Apple tidligere har sagt, nemlig at formen og strukturen gjør telefonen enklere å bruke.

Og når det primært er for å gjøre brukeropplevelsen bedre, må det tåles at konkurrenter følger etter, mener retten. Hadde det kun vært designelementer for å skille produktet fra sine konkurrenter, hadde situasjonen vært en annen. 

Resultatet er at Apple får 548 millioner dollar fra Samsung, istedet for 930, den opprinnelige summen. 

 

Kilde:
The Verge 

 

Annonse


Annonse


Annonse