Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Apple skal avsløre nye versjoner av iOS og OS X i juni. Det kommer nye tjenester og funksjoner til begge, og utviklerne vil kunne bidra. (Ill.: Apple)

Apple skal vise oss iOS-fremtiden i juni

WWDC-datoene spikret.

Som vi allerede kunne melde i natt norsk tid: WWDC starter 8. juni.

Apple-pressekonferanse 8. juni
Nå har Apple sendt ut pressemeldingen som avslører hva de skal snakke om. Om det ikke er så veldig overraskende, så er det uansett alltid spennende å høre om fremtiden til iOS og OS X.

Det har tidligere blitt ryktet, fra veldig pålitelige 9to5mac, at Apple smeller til med en iOS 9-beta i løpet av sommeren (visstnok skal denne oppdateringen, som iOS 8.3, fokusere på ytelse og stabilitet), og at alle som vil skal kunne få teste.

Dette er noe mer tvilsomt etter opplevelsen med iOS 8.3-betaen som kun var åpen i den forstand at Apple plukket hvem som skulle få teste.

Nye ting i iOS og OS X
Apple er selvsagt PR-vage i pressemeldingen, men Phil Schiller avslører såpass at det kommer helt nye funksjoner og tjenester i de to OS-ene, forbedringer også utviklere vil kunne ta del i:

«Vi har utrolige nye teknologier til iOS og OS X å dele med utviklere på WWDC og med hele verden. Vi kan ikke vente å se hvilke neste-generasjons-apper de skaper.»

Kanskje skal Apple også avsløre mer om sine planer for ekte Apple Watch-apper, altså apper som kjører på klokka, og som ikke sendes fra en parret iPhone.

Vi følger Apples pressekonferanse fortløpende 8. juni.

 

Kilde:
Apple

Stikkord: ios, os x