Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Popcorn Time fortsetter å gjøre hverdagen til film- og TV-bransjen sur med en app til iPhone og iPad som ikke krever tukling med Apples operativsystem. (Ill.: ITavisen)

Apple har ikke sperret for Popcorn Time

Slik starter du den omstridte appen.

I går lanserte popcorn-time.se en iOS-versjon av den populære filmpiratstrømme-tjenesten. Samme dag lanserte Apple iOS 8.3.

Ikke tettet av Apple… enda
Vi var kjapt ute med å installere 8.3 – var vi for kjappe?

Etter at vi installerte Popcorn Time med denne installasjonsfilen til Windows (XP og nyere), ville nemlig ikke programmet starte – dette selv om vi gjorde nøyaktig som vi ble bedt om under installasjonsprosessen.

Det er ikke mye å huske på, men appen må startes i flymodus ved første oppstart.

Les også: Det er lovlig å strømme piratfilm i Norge.

Enkel fiks
Derfor trodde vi at Tim Cook & Co effektivt hadde satt en stopper for den nye ikke-Apple-godkjente installasjonsmetoden, men neida.

Utviklerne har vært smarte, og holdt tilbake lanseringen av installasjonsteknikken slik at Apple ikke rakk å tette den i 8.3.

Så hva var trikset for å få Popcorn Time til å starte? Like enkelt som å installere det: Lukke programmet via multitasking-menyen og starte det igjen.

Det blir spennende å se om flere utviklere blir med på iOS Installer-prosjektet.

Enkel i bruk
Appen er bygget opp som nettleserversjonen. Forsiden er dekket med nylig lansert piratfilm. På venstre side velger man film eller TV, og kategorier for de to. Det er også bygget inn en søkefunksjon.

Det er støtte for undertekster, og man velger selv hvilken kvalitet man vil strømme filmen i. I samme liste avsløres også hvor mange som deler innholdet. På den måten er det enkelt å velge den med flest aktive delere.

Apple TV og Chromecast-støtte er innebygget. VPN-støtte kommer senere.

Stikkord: ios, popcorn