Annonse


Her er Googles nye mini-PC

Google har akkurat annonsert en helt ny Chrome-enhet. Denne gangen er det verken snakk om en Chromebook eller en Chromecast, selv om den kan minne noe om sistnevnte. 

For det er nå snakk om en slags liten HDMI-pinne som kan settes direkte inn i TV-en. Og hva er på Chromebit? Du gjettet det kanskje; ChromeOS.

Dette er altså en minimaskin som gjør at man får et OS direkte på TV-en, med lite knot nødvendig.  

Les også: Her er USB-PC-en til 700 kroner

Annonse


Hva finner vi på innsiden av den ASUS-produserte dingsen? Blant annet en Rockchip 3288 ARCM Cortext-A17-prosessor, 2GB RAM, 16GB  internt lagringsminne, en USB 2.0-port, wi-fi 802.11-støtte og bluetooth 4.0. 

«Plug and play»

Akkurrat som med Chromecast er det bare å stikke HDMI-enheten inn i TV-en, og så er man «good to go». 

En praktisk funksjon er at enheten kan snurres rundt når den er satt inn i TV-en – på denne måten unngår man at den stikker ut og irriterer deg mens du bruker den. 

Dette er blant annet en mulighet som mangler i Intels mini-PC, som Google nå tar opp kampen med. 

Google lover at Chromebit vil koste mindre enn 100 dollar (rundt 800 kroner), og en lansering skal skje i sommer. 

Det vil komme Chromebits fra flere produsenter etter hvert ifølge Google.  

Nye Chromebooks

Google har også annonsert to nye Chromebooks-modeller. Begge modellene har skjermer på 11,6 tommer, quad core-prosessorer, 2GB RAM (kan utvides til 16) og en batteritid på 8-10 timer.

Maskinene har også et internet lagringsminne på 16 GB. Den ene modellen, fra produsenten Haier, er tilgjengelig på Amazon, mens den andre, fra Hisense, kun kan fås på Walmart

Chromebook Flip

Med ASUS Chromebook Flip lanserer også selskapet sin første fullverdige Chromebook med vridbar skjerm (tablet-modus). Google hevder selv at touch-skjermen egner seg godt for spill og læringsapplikasjoner. 

Denne Chromebook-en kan lett gjøres om til en tablet. (Ill.: Google)

Denne modellen lanseres senere i vår, og vil koste 249 dollar. 

Kilde: Engadget

Annonse