Annonse


Her blir Office gratis

Office har vært gratis på iOS og Android en stund, og vi har visst at Microsoft har planlagt å gjøre pakken gratis for flere enheter også. 

Men vi har ikke visst nøyaktig hva som har vært kriteriene for å få det gratis. 

«Ikke ment for profesjonell bruk»

Nå letter Microsoft på sløret, og avslører i et blogginnlegg at alle enheter med skjerm under 10.1 tommer, får tilgang til de grunnleggende Office-funksjonene helt gratis. Hvorfor grensa på 10.1? Her er Microsofts forklaring: 

«Vi bruker skjermstørrelse for å skille mellom profesjonelt og personlig bruk. Basert på våre undersøkelser, klassifiserer vi alt fra 10.1 tommer og mindre, som en ekte mobil enhet. Du bruker den trolig på farten, når det ikke er praktisk å bruke en enhet med større skjerm, f. eks en PC eller Mac.

Annonse


Du bruker trolig ikke mus eller tastatur, istedet navigerer du via et touch-grensesnitt. Det er nok ikke en pro-kategori, siden nettbrett er laget for design og presentasjoner.

På disse enhetene vil de grunnleggende visnings- og redigeringsfunksjonene være gratis», skriver Microsofts Kirk Koenigsbauer i et blogginnlegg

Leveres med Office

Microsoft planlegger videre å inngå avtaler med ulike maskinvareprodusenter. Målet er at Office skal være forhåndsinstallert på en rekke mobile enheter, og de er allerede i samtaler med Samsung og Dell for å tilby dette på fremtidige Android-enheter. 

Kilde: Re/Code

Annonse