Annonse


Takk for alt, Voddler

Voddler ble lansert i 2009, og tjenesten tilbød brukerne film- og serieleie for en slant med penger. Tanken vår å lage en slags «Spotify for film». 

Men svenskenes tjeneste fikk aldri en «flying start», og de har slitt økonomisk helt siden oppstarten. Noe av grunnen har nok vært økende konkurranse fra flere hold, blant annet HBO og Netflix. 

Bort fra forbrukermarkedet

melder Dagens Media at tjenesten, slik den er i dag, legges ned. Og at økonomien er hovedårsaken. Voddler skal nemlig ha gått med svimlende 176 millioner (svenske) kroner i underskudd siden 2009. 

Selskapet har nå søkt om såkalt rekonstruksjon, en ordning som i Sverige gjør det mulig å bli beskyttet mot konkurs over en viss tid. 

Annonse


Målet for Voddlers del er nå å gjøre en helomvending og endre kursen; de skal bort fra forbrukermarkedet. Istedet skal de nå tilby teknologien bak Voddler til andre strømmetjenester. 

– For kostbart

Kommunikasjonssjef i Voddler, Anders Sjöman, sier følgende i en uttalelse: 

«Målet for Voddlers nye strategi er ikke å lansere en ny tjeneste. Vi har forlatt konsumentbransjen helt.

Det ble for kostbart, både rettighetsmessig og markedsføringsmessig. Istedet skal vi nå tilby vår strømmeteknologi (som vi kaller Vnet, en P2P-basert løsning og den løsning som drev Vodder i alle år) til andre VOD-aktører». 

Kilde:
IDG.se

Annonse