Super-hemmelig politi-dings avlytter mobil-data

Et avlytter-verktøy som brukes av amerikansk politi er så hemmelig at ingen kan snakke om den.

Kan ikke snakke om den
StingRay og KingFish er kallenavnet på enheten som politiet må skrive under på at de ikke skal snakke om, før de får kjøpe den.

«Verktøyet er så hemmeligholdt at politienheter ikke alltid er sikre på hva de kjøper, eller om teknologien er en alvorlig trussel mot personvernet,» melder The New York Times.

Annonse

For tre uker siden enheten kom i søkelyset etter at en sheriff i Silicon Valley ba myndighetene om å bruke over 4 millioner kroner på teknologien.

Les også: Spionvare på 140 millioner telefoner.

Samfunnene reagerer
Det får amerikanerne til å reagere, for det er til syvende og sist skattebetalerne som må betale, men betaler de rett og slett for teknologi som krenker retten til personvern uten at de vet det?

Sheriffen kunne ikke avsløre tekniske detaljer om teknologien, da det hadde vært et kontraktbrudd. Hun påstår hun ikke har fått demonstrert produktet.

Les også: Slik fungerer anti-NSA-mobilen.

Brukes til å snappe opp mobildata
Det eneste hun ville røpe er at produktet brukes til å finne mobiltelefoner knyttet til saker der personer har forsvunnet, eller terror-virksomhet.

Selv om myndighetspersoner som har brukt produktet ikke vil snakke om det, har det lekket detaljer: Enheten kan fange opp meldinger, samtaler, epost og andre data ved å late som det er et mobil-tårn.
 

Kilde:
The New York Times

Annonse
Annonse