Annonse


Android Wear får viktig Apple Watch-funksjon

En kilde med kjennskap til Googles planer avslører at selskapet snart skal introdusere viktig støtte i Android Wear, søke- og annonsegigantens smartklokke-OS.

Viktig oppdatering kommer
Det er til The Verge kilden avslører at WiFi-støtte er underveis til klokkene.

Dette innebærer at Android Wear-klokker vil kunne motta varsler og Google Now-informasjon når Bluetooth ikke er tilgjengelig – det er veldig nyttig når man er inne, men utenfor mobilens Bluetooth-rekkevidde.

Skulle vært med fra start av
De aller fleste smartklokker med Googles smartklokke-OS har WiFi bygget inn, så dette blir en flott gratis-oppgradering av funksjonaliteten.

Annonse


Informasjonen kommer dagen etter Apples Apple Watch- og MacBook-pressekonferanse der de avslørte at deres smartklokke også har WiFi, i tillegg til Bluetooth-støtte.

Det finnes en rekke Android Wear-klokker på markedet, men ingen av dem har tatt av. Apple Watch vil sette fart på konkurransen når den lanseres i april i USA. Når den lanseres i Norge vet vi ikke enda. (Ill.: Google)

Mindre, men viktige forbedringer
WiFi-støtte er en av de viktigste forbedringene som kommer i den kommende oppdateringen, men ikke den eneste.

Samme kilder avslører nemlig at forbedret gest-støtte også er underveis. Funksjonen gjør det mulig å flikke lett på armen for å bla i innholdet på den lille skjermen.

Google har også finpusset på grensesnittet for kjappere tilgang til apper og kontakter.

 

Kilde:
The Verge

Annonse