Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Det er Jony Ive som til syvende og sist godkjenner alle iPhone-design. Nå avslører han at han ikke kommer til å gjøre mobilene tyngre og feitere for å øke batterilevetiden. (Ill.: Apple)

Jony Ive bryr seg ikke om batterilevetiden din

Kommer ikke til å lage en tjukkere iPhone.

Bedre batterilevetid på smartmobiler er en av de mest etterspurte forbedringene når smartmobiler-eiere blir spurt om hva de ønsker. Vi er jo alle lei av å plutselig gå tom for strøm.

Bryr seg ikke om batteriet i særlig stor grad
Men i et intervju med Financial Times i forbindelse med Apple Watch, avslører Apples sjefsdesigner at dette ikke er noe som plager ham nevneverdig.

Hvorfor batteriet tappes relativt fort på en moderne smartmobil ved bruk er selvsagt at de aller fleste er veldig tynne, og har en stor skjerm – dette er noe Ive ikke har lyst til å endre på selv om batterilevetiden kunne ha blitt forbedret ved å gjøre iPhone-modellene litt tjukkere.

Les også: – Mobil-revolusjon innen tre år.

Skaper flere problemer enn det løser?
Ive påpeker også at det er fordi vi bruker mobilene så mye at batteriet tappes hyppig, og at et større batteri ville gjort en iPhone tyngre, mer tungvinn og mindre «overbevisende».

Med andre ord: Ikke forvent at Apple lager en tykker mobil for å øke tiden du kan bruke en før den må lades igjen. Veien ser ut til å gå for større modeller med større flate, og dermed også et større batteri.

Husk at selskapets Apple Watch-pressekonferanse er i kveld klokken 19:00 norsk tid. Vi følger eventet fortløpende.

Les også: På størrelse med en iPhone, har 25,600mAh-batteri.

Kilde:
Financial Times

Stikkord: batteri, iphone, ive